Over Gitty Verhoef

Ik ben opgegroeid op het platteland bij Amersfoort en heb vervolgens 20 jaar in Leeuwarden gewoond. In 2016 ben ik neergestreken in het prachtige Vledder, samen met mijn man en dochter. Ik wandel graag in de bossen en over de heide, (raap daarbij dagelijks wat zwerfvuil op), werk bij vlagen in de moestuin, kook en bak graag met mijn dochter.
Stress ligt bij mij – vanuit gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel – op de loer, maar gelukkig heb ik intussen heel veel handvatten om daar mee om te gaan. Meditatie en Japanse krijgskunst helpen mij om in balans te blijven, meer in het hier en nu te leven, minder last te hebben van gedachten over hoe het zou moeten en te accepteren wat er is en van het leven te genieten.

Na mijn hbo opleiding creatieve therapie werkte ik een aantal jaren als therapeut in de geestelijke gezondheidszorg. Vervolgens ging ik aan de slag als coördinator/begeleider bij AanZet: een stichting die projecten opzet voor en door mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarna ben ik bij Brandweer Fryslân aan de slag gegaan bij de afdeling vakbekwaamheid. In mijn werk miste ik het om zelf een directe bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen en volgde daarom weer een opleiding tot trainer en coach.

Bij Veiligheidsregio Fryslân (GGD, brandweer en bedrijfsvoering) werkte ik twee jaar intern als trainer en coach voor mijn collega’s om daarna voor mezelf te beginnen om dit mooie werk voort te zetten. Het geeft me veel voldoening om een bijdrage te leveren aan het (werk) geluk van mensen en om hun persoonlijke effectiviteit te helpen vergroten. Ik geniet enorm van het intense contact dat je samen hebt tijdens een coach- of trainingstraject, van het vertrouwen dat ik krijg, van alles wat ik van mijn deelnemers leer en van de afwisseling van individueel werken en werken met groepen of teams.

In 2019 heb ik de opleiding non-duale coaching en therapie gevolgd bij Art of Life: dit brengt weer verdieping in mijn coaching (en uiteraard ook in mijn eigen leven) en helpt me om mensen nog beter te begeleiden om de vrede in zichzelf te leren vinden in plaats van te denken dat zij zichzelf of de wereld om hen heen moeten veranderen om gelukkig te kunnen zijn.

Visie

Ik zie een wereld voor me waarin we meer in verbinding en in balans zijn met onszelf, elkaar en de natuur. Zodat we beter voor onszelf en elkaar zorgen, onze persoonlijke kwaliteiten optimaal inzetten en in het moment genieten van het leven en ons werk.

Missie

Ik wil daar aan bijdragen door bevlogen professionals en teams in dienst- en zorgverlenende organisaties te helpen bij het vergroten van verbinding, zingeving en balans. Ik leer hen zaken met aandacht te doen, bewust keuzes te maken, de persoonlijke kwaliteiten effectief in te zetten en beter voor zichzelf en elkaar te zorgen. Zodat de effectiviteit toeneemt, de samenwerking verbetert en het (werk)geluk groeit.

Kwaliteiten

  • Afstemmen, verbinden,
  • Voelen en meevoelen,
  • Analyseren en problemen doorgronden,
  • Doel- en resultaatgericht werken,
  • Naar de pijn/het ongemak toe,
  • Humor,
  • Linken en verbindingen leggen.

Typerend voor mijn werkwijze

Zakelijk op de resultaten en diepgaand op de methoden. Informeel en laagdrempelig contact. Kleine groepen en programma’s op maat. Ik maak gebruik van aandachtoefeningen en zet graag de natuur in. Mijn werkgebied ligt primair in de noordelijke provincies Drenthe, Fryslân, Groningen en Overijssel.

Wat je aandacht geeft, groeit.

U bent hier: Home » Over Gitty Verhoef