Afgelopen week rondde ik een coachtraject af met een tevreden klant (altijd leuk). Daarin staan we dan stil bij het hele traject: wat is er bereikt, wat heeft vooral geholpen, wat hielp niet? Wat neem je vooral mee voor de toekomst? enz.

Ze bedankte me voor de waardevolle hulp en vervolgens heb ik haar teruggegeven wat ik van haar heb geleerd tijdens het traject. Daar was ze wel even verbaasd over. Daar had ze nooit bij stilgestaan.

Dus voor alle coachees, klanten, cliënten die op de een of andere manier ondersteuning, begeleiding, hulp, therapie ontvangen: Uiteraard is het doel vooral dat de ander er voor jou is. Maar stiekem leren wij – aan de andere kant – misschien wel net zo veel van jullie (ik tenminste wel).

Van de ene klant leer ik relativeren, van de andere kan ik nog wel wat leren over accepteren van een situatie, of over duidelijk communiceren en je grenzen bewaken. Ja, dit zijn wel zaken waar ik als coach al veel in geleerd heb en veel achtergrondkennis heb, maar ik ben mens, heb mijn valkuilen en leer elke dag bij. Juist de coaching en training van anderen helpt me scherp te blijven.

Daarom bij deze aan al mijn klanten (die ik het natuurlijk ook persoonlijk deel): Bedankt voor je vertrouwen in mij. bedankt voor wat je met me deelt. bedankt voor wat ik van jou mag leren. bedankt voor de spiegel die je mij (soms onbewust) voorhoudt en bedankt dat ik een tijdje met je mee mag lopen op je pad.

Wat heb ik mooi werk!