Coaching

Je bent een gedreven professional met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Door je bevlogenheid eis je vaak teveel van jezelf en loop je vast in je werk- en/of privésituatie. Je voelt je mogelijk overvraagd door je werkgever of gezin, hebt het gevoel de regie kwijt te zijn, bent regelmatig moe en overprikkeld of bent een deel van je werkplezier kwijt. Kortom: de balans is zoek. Het is tijd om de situatie te veranderen en de balans tussen werk en privé, tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor je collega’s of tussen je denken en voelen te hervinden.

Vaste patronen zorgen er – vaak onbewust – voor dat je handelt en functioneert op de manier zoals je gewend bent. Meestal verloopt dat prima, maar soms verandert een (werk)situatie en ondanks je voornemen om het anders op te pakken, lukt het je niet om je oude patroon te doorbreken. Je bent de regie kwijt, je twijfelt over de kwaliteit van je werk,  je raakt snel overprikkeld,  je ergert je aan anderen of je hebt geen plezier meer in je werk. Als coach help ik je om ineffectieve patronen te doorbreken. Ik reik je handvatten aan, die je helpen om andere keuzes te maken en weer grip te krijgen op je eigen ontwikkeling.

Waar je voor wegloopt, blijft je achtervolgen.

Coaching: flexibel en effectief

Enkele voordelen van coaching:

  • het kost relatief weinig tijd,
  • het is flexibel in te vullen,
  • je bepaalt zelf welke doelen je wilt bereiken en in welk tempo,
  • elk uur is intensief en effectief.

Samen gaan we aan de slag met de situaties waar je nu tegenaan loopt. Ik help je bewuster te worden van de patronen waarin je vast zit, van je blinde vlekken en de keuzemogelijkheden die je hebt. We werken toe naar meer verbinding tussen hoofd (denken) en lichaam (gevoelens en emoties). In het traject pak jij de regie en afhankelijk van je doelen zet ik verschillende methoden in. Bijvoorbeeld door vooral te luisteren en vragen te stellen, door aandacht- of meditatieoefeningen te doen, door samen een gesprek voor te bereiden waar je tegenop ziet of door de weekplanning door te nemen. Van heel praktisch tot zeer diepgaand.

Werkwijze

In een intakegesprek kijken we of het klikt. Dit is belangrijk, omdat coaching pas optimaal werkt als jij je vrij voelt om helemaal jezelf te zijn. Samen nemen we je situatie door: waar ben je tevreden over, wat wil je graag veranderen, wat helpt hier al bij en wat houd je tegen. Daarna bepalen we de doelen en maken we een inschatting hoeveel gesprekken we nodig hebben.
Soms geeft een intakegesprek al voldoende inzicht en handvatten; dan is het ook prima dat je besluit (nog) geen coachtraject in te gaan.

Afhankelijk van je eigen voorkeur kan het coachtraject binnen of in de natuur plaatsvinden. Een combinatie is ook mogelijk.

Coaching via je werkgever

Als de coaching vanuit je werkgever aangeboden wordt, schrijf ik een voorstel dat na jouw goedkeuring naar de werkgever gaat. Na akkoord van de werkgever gaan we aan de slag. Je werkgever ontvangt geen inhoudelijke terugkoppeling over de coaching. Wel ontvangt de werkgever aan het einde van de coaching – na jouw goedkeuring – een terugkoppeling van het eindresultaat.

Wat is het resultaat?

In het coachtraject werken we samen naar een diepgaand en blijvend resultaat op basis van jouw persoonlijke doelen. Je hebt voldoende handvatten en vertrouwen om na de coaching zelf actief aan de slag te blijven:

  • Je hebt weer plezier in je werk,
  • Je voelt je zelfverzekerder en komt voor jezelf op,
  • Je kunt je beter concentreren,
  • Je hebt weer regie en maakt bewust keuzes,
  • Je laat je minder leiden door wat anderen misschien van je vinden.

U bent hier: Home » Coaching