Coaching in de natuur

Frisse lucht, zon, regen en wind helpen om los te komen van je gedachten en te voelen wat er hier en nu is. Door buiten te zijn en te wandelen in de vrije natuur ben je letterlijk in beweging. Wandelcoaching kan o.a. plaatsvinden in het Drents-Friese Wold, het Doldersumerveld, het Dwingelderveld, het Vledderveld of het Holtingerveld.

De rust, schoonheid en symboliek van de natuur werken inspirerend en vormen een natuurlijke spiegel bij het verkrijgen van nieuwe inzichten: hoe kijk je tegen dingen aan en hoe ga je met dingen om. Door te werken in de natuur wordt je eigen patroon sneller zichtbaar en kun je direct aan het werk. Coaching in de vrije natuur is geschikt als je:

  • stressgerelateerde klachten hebt,
  • het benauwend vindt om tegenover elkaar in een ruimte te zitten,
  • moeite hebt om uit je hoofd te komen en in contact te zijn met je lijf en emoties,
  • wil leren omgaan met onverwachte omstandigheden.

Werkwijze

We starten op een afgesproken punt en wandelen vijf tot tien minuten in stilte en nemen kort door hoe het nu is. Al wandelend blikken we terug op de afgelopen periode en bepalen het thema voor deze sessie. Het thema bepaalt ook de werkwijze. Door letterlijk in beweging te zijn, is het gemakkelijker om te veranderen. Wat je onderweg tegenkomt, is een spiegel hoe je tegen dingen aankijkt en hoe je met dingen omgaat. Onvoorziene omstandigheden bieden gelegenheid om te gaan met accepteren en anticiperen in plaats van vechten, omdat het niet gaat zoals je bedacht had. Tot slot nemen we kort door wat de sessie je heeft opgeleverd en wat je van plan bent ermee te gaan doen. Dit is vaak een concrete actie.


U bent hier: Home » Coaching: de basis » Coaching in de natuur