Aandacht lijkt soms een schaars goed geworden. Hoe ga jij op het werk om met aandacht? Lukt het nog om in de hectiek van de dag & de vele prikkels om je heen, je werk met volle aandacht te doen? Hoeveel voldoening haal je uit je werk als je de hele dag achter een computer zit? Wat maakt je dag tot een succes? Vaak zijn de contactmomenten het meest bevredigend. Maak je keuzes vanuit efficiëntie en tijdwinst (bijv. een e-mail sturen i.p.v. even bellen) of vanuit aandacht en kwaliteit? Hoe kun je daar bewuster keuzes in maken en wat is dan het effect?

Aandacht voor jezelf

Hoe kom jij je werkdag door? Maak jij bewuste keuzes in wat jouw aandacht krijgt, of wordt je de hele dag geleefd en bepalen anderen je agenda? Het kan een groot effect hebben om kleine rustmomentjes te creëren waarin je aandacht geeft aan jezelf. Bijvoorbeeld door even stil te staan bij:

  • Hoe is het nu met mij? (hoe voel ik me, waar heb ik zin in, waar zie ik tegenop & wat heb ik nodig)
  • Waar wil(de) ik vandaag mijn aandacht aangeven en wat wil ik bereiken? Lukt dat ook?

Of door even echt te genieten van je kopje koffie of thee of een korte wandeling te maken en de zon of regen op je huid te voelen en de wind door je haren.

Aandacht voor je collega’s

Hoe gaan jullie met elkaar om? Werken jullie de hele dag naast of langs elkaar? Hoe vaak kijk je elkaar echt in de ogen of laat je echt op je inwerken wat iemand tegen je zegt? Probeer eens als experiment een dag alleen maar te kijken en te luisteren naar 1 collega en deze je oprechte, pure aandacht geven. Kijk eens wat voor effect dat heeft. En wat te denken van vergaderingen waar mensen slecht naar elkaar luisteren: probeer eens gezamenlijk in stilte te beginnen (Desnoods met een begeleide meditatie of alleen maar de vraag in jezelf te stellen: hoe is het nu en wat wil ik met deze vergadering bereiken). Kijk maar wat het effect is.

Aandacht voor je klanten

Wat heb jij nodig om iedere klant je pure aandacht te geven? Wellicht kun je tussen het klantcontact ook weer kleine momentjes (soms is één bewuste adempauze al genoeg) voor jezelf inruimen om de indrukken van het vorige contact af te sluiten en je helemaal op de volgende klant te kunnen richten. Je denkt vast: “daar heb ik geen tijd voor”, maar misschien ontdek je dat de duur van ieder klantcontact korter hoeft, omdat de kwaliteit omhoog gaat.

Wat je verder kunt doen om je werk met meer aandacht te doen? Zorg bij concentratieklussen ook voor rust:

  • zet je telefoon op stil (of regel dat iemand anders hem voor je opneemt),
  • zonder je af,
  • zet je e-mailmeldingen uit,
  • communiceer dat je niet gestoord wilt worden,
  • doe 1 ding tegelijk!

Aandacht voor je emoties

aandacht voor je emoties: op het werk lopen we de hele dag tegen diverse emoties aan, zoals tevredenheid, teleurstelling, irritatie, dankbaarheid of zorgen. Die drukken we vaak maar weg, want: emoties zijn niet professioneel. Als je meer momenten voor jezelf neemt en dan bewust stilstaat bij hoe je je voelt, kun je van je emoties heel veel leren: zij vertellen je veel over wat jij nodig hebt. Als je dat bewust weet, kun je ook beter voor jezelf zorgen. Je hoeft niet altijd iets met de emoties te doen. Ze opmerken en er gewoon even laten zijn geeft ruimte. Mooie is dat de ‘nare’ emoties hierdoor niet groeien in de zin van ‘erger worden’, maar meer in de zin van ‘transformeren’.

Tot slot

Ik nodig je uit om eens wat aandacht experimenten te doen. Maak het niet te groot. Het gaat er niet om of het lukt, het gaat er om dat je onderzoekt en kijkt wat het je oplevert. Wordt je er blij van? Dan probeer je nog eens iets. Geniet en groei!

Wens je meer tips of begeleiding om bewuster en met meer aandacht in het leven of in je werk te staan? wellicht is een coachtraject of training iets voor je.